Länkkatalog till företag, köpcenter, shoppingcenter, besöksmål, kultur, museer, butiker, service, banker och nyttiga länkar till aktiviteter och utbud.

Länkkatalog

Gränshandelslänkar – Sveriges bästa gränsguide – Allt för din gränshandel.

Länkkatalog Grense Avisen.

Länkar till köpcenter, shoppingcenter, turistkontor, infocenter, gränshandel, tidningar, restauranger, gatukök, musikfestivaler, radiostationer, hotell, vandrarhem, camping, bilservice, banker, kultur, museer, kommuner, älgparker, djurparker, loppmarknader, nöjesparker, badanläggningar och besöksmål.

Norsk nøkkelord: beste, guide, grensehandelen, kjøpesentre, turistkontorer, informasjonssenter, aviser, restauranter, snackbarer, radiostasjoner, hoteller, herberger, camping, bilservice, banker, grensehandel, musikkfestivaler, vandrerhjem, kultur, museer, kommuner, älgparker, dyreparker, loppemarkeder, fornøyelsesparker, svømmebassenger och steder å besøke.

Sök i länkkatalogen:
Sök efter kategorier:


Sida:  1  2  3  4  5
ARKO - En Svensk-Norsk samarbeidsregion

ARKO er ett samarbete över den norsk-svenska gränsen.Organisationen finansieras av Nordisk Ministerråd och avgifter från medlemskommunerna. Namnet ARKO kommer av de två regioncentran i området, Arvika och Kongsvinger.

Arvika kommun

Arvika är en attraktiv kommun med en ekonomi i balans och en stabil politisk situation, en kommun där samverkan råder för kommunens bästa. Med sina 26 000 invånare är Arvika den näst största kommunen i Värmland till befolkningen och den tredje största till ytan. Kommunen har också Värmlands lägsta kommunalskatt.

Arvika Konsthall

Arvika Konsthall visar ett 10-tal olika utställningar under året.Arvika Konstförening vill väcka, utbreda och underhålla inresset för bildande konst. Konsthallen ligger i en före detta banklokal i jugendstil i centrala Arvika.

Arvika Turistbyrå

I Arvika har musiker, konstnärer och konsthantverkare levat och verkat sida vid sida sen förrförra sekelskiftet och gör det än i dag! Arvika har aktiviteter för alla intressen och inbjuder till varierat friluftsliv i storslagna skogar med 365 sjöar.

Bad och friskvårdscentret Tumlaren, Kungshamn

Tumlaren är en friskvårdsanläggning med ett utbud av aktiviteter som bad, gym, träning, café, SPA, massage, akutbehandling, simskola, babysim, vedeldad badtunna, utebad, solarium och gästhamn.

Baldersnäs Herrgård, Dals Långed, Dalsland

Baldersnäs Herrgård är ett hotell i Dalsland som erbjuder klassiskt boende i nya flyglar med terrass och utsikt över Laxsjön. I Herrgården bor ni bekvämt och inspirerande.

Barnens Gränsland

Barnens Gränsland har samlat alla aktiviteter för hela familjen. Äventyr, hyra en kanot, övernatta i ett timrat vindskydd, ridning, dressintrampning m.m.

Bengtsfors kommun

I Bengtsfors kommun, som är en av fem kommuner i Dalsland, bor knappt 10 000 människor. Kommunen är känd för sina natursköna omgivningar och Dalslands kanal som rinner genom flera orter i kommunen. Bengtsfors präglas av en lång tradition inom konst och hantverk. Här finns Stenebyskolan som bedriver hantverksutbildningar med konstnärlig inriktning på grund-, påbyggnads- och högskolenivå inom trä, metall och textil.

Bengtsfors Turistbyrå

I Bengtsfors kommun finns 399 sjöar och tusentals hektar skog!Här kan du välja hur du vill uppleva vår sagolikt vackra natur: paddla kanot, cykla, trampa dressin eller vandra, eller kanske vill du bara sitta vid sjökanten och lyssna på tystheten?

Bohuslän

Bohuslän är Sveriges västligaste landskap och beläget vid Skagerrak.Landskapet gränsar i norr till Norge och i öster till Dalsland och Västergötland. Bohuslän är känt för fiske, salta bad och kala klippor.Under vikingatiden var Bohuslän en del av Viken, som innefattade kustområdena runt Oslofjorden. Landskapet ingick i kungariket Danmark-Norge fram till freden i Roskilde 1658 då hela provinsen utom Enningdalen lämnades till Sverige.

Bohusläningen

Lokala nyheter för Bohuslän. Bohusläningen når drygt 21 000 unika besökare/vecka. Tidningens ledarsida är oberoende liberal.Centralredaktionen finns i Uddevalla, men tidningen har också lokalredaktioner i Henån, Munkedal, Färgelanda, Tanum, Kungshamn och Lysekil.Bohusläningen, Strömstads Tidning och TTELA i Västkustmedia AB, som i sin tur är en del av Mediabolaget Västkusten med ytterligare två morgontidningar, Hallands Nyheter och Hallandsposten. Mediabolaget Västkusten ägs av Stampen AB och Lidköpingspress AB.

Bohusläns museum

Bohusläns museum är ett regionalt museum med uppgift att dokumentera, vårda och berätta om Bohusläns natur- och kulturarv. Museibyggnaden ligger vid hamnen i Uddevalla. I museet finns också en Konsthall för samtidskonst, en butik och en restaurang med inriktning på landskapets lokala mattraditioner.

Bokdagar i Dalsland

Bokdagar i Dalsland – ett nordiskt centrum för litterära upplevelser!

Bullarebygdens familjecamping, Bohuslän

Bullarebygdens Familjecamping ligger vackert vid norra delen av Bullaresjön i Vassbotten, nästan uppe vid norska gränsen.

Charlottenberg Camping & Stugor Haganäset, Värmland

Haganäset är en naturskön familjecamping av hög standard som ligger vid Bysjöns strand.

Charlottenbergs Shoppingcenter

Charlottenbergs Shoppingcenter har allt under ett tak. Charlottenbergs Shoppingcenter stod färdigt och öppnade 2006, har sedan byggts ut till en areal på 31 000 kvm. 56 butiker & restauranger och Systembolaget. 120 km till Oslo. Gratis parkering.Areal: 31 000 kvm, Omsätttning: 1 471 milj kr, Besökare: 2,69 miljoner per år. Ägs av norska Olav Thon gruppen.

Daftö Resort, Bohuslän

Alla barn och vuxna med barnasinnet kvar är välkomna till vår piratcamping som ligger vid havet nära den lilla kuststaden Strömstad och Kosterhavets nationalpark på Västkusten. På sommaren är det fullt ös på äventyrs-parken DaftöLand, skönt häng på aktivitetshuset X-it och i poolområdet kryllar det av semesterfirare.

Dals Sparbank

Dals Sparbank är är en helt egen och unik bankform, är självständig, men samarbetar med Swedbank.Dals Sparbank har inga ägare och drivs därför utan enskilt vinstintresse samt är demokratiskt uppbyggd genom huvudmannainstitutet.

Dals-Ed

Dals-Eds är möjligheternas kommun, vildmarkens kommun och näringlivets kommun. I Dals-Ed slipper du stress och bilköer. Här har vi tid och kraft att bry oss om varandra.

Dals-Eds kommun

Dals-Eds kommun är vildmarkens kommun, näringslivets kommun och framför allt - människornas kommun. Med en yta på 730 km² och en befolkning på 4 818 invånare har alla gott om plats. I Dals-Eds kommun finns en tätort Ed. Utöver tätorten finns fem kommundelar - Gesäter, Nössemark, Rölanda, Håbol och Töftedal, som tidigare var egna kommuner men som 1952 ingick i det som idag är Dals-Eds kommun.

Dalslands Aktiviteter

Dalslands Aktiviteter erbjuder en rad spännande och roliga aktiviteter i skogen, på sjön, på låg och hög höjd ofta med våra djur till sällskap. Dalslands Aktiviteter har som målsättning att erbjuda aktiviteter för alla åldrar på samma ställe oavsett väder och årstid.

Dalslands Kanal

Dalslands kanal är en kanal mellan Vänern och delar av sjösystemet i Dalslands inre och sydvästra Värmland. Kanalen passerar akvedukten i Håverud och är under sommarhalvåret ett mycket besökt turistmål, både för segelbåtar, motorbåtar och kanotister.Kanalfakta: Byggdes 1864 - 1868 av Nils Ericson, 17 slusstationer, 31 slussar, längd är 250 km varav ca 12 km är grävd eller sprängd kanal.Nivåskillnaden mellan Stora Le och Vänern är 66 m.

Dalslands konstmuseum

Uppe på en höjd med utsikt över sjön Spången ligger Dalslands konstmuseum. Museibyggnaden smälter väl in bland de röda husen i den gamla bruksmiljön kring det gamla bruket i Upperud.Ett högt beläget museicafé med sjöutsikt samt en skulpturpark med brygga och strandtomt, gör Dalslands Konstmuseum till en självklar plats för kulturmöten. Museet har egen gästbrygga för den som kommer sjövägen.

Dalslands Moose Ranch

Dalslands Moose Ranch i Dals-Ed har en 10 ha stor älgpark och där strövar 10 tama älgar i skogsterräng med gott om skydd, mat och vatten och lever som älgar brukar. Kom riktigt nära dessa mäktiga djur och få ett minnesvärt besök. Anläggningen är lättillgänglig, handikappvänlig och med bra fotomöjligheter. Älgpark, älgshop samt kaffeservering.

Dalslands Turist AB

De sex kommunerna Dals-Ed, Bengtsfors, Mellerud, Färgelanda, Vänersborg och Åmål har gemensamt bildat Dalslands Turist AB för att utveckla turism och besöksnäring i Dalsland.

Dalslänningen

Allmänt nyhets- och annonsorgan för Dalsland samt gränstrakterna av Bohuslän och Värmland.

David Heimer, galleri

David Heimer, 20, och Andreas Sjökvist, 33, nytt konstgalleri i Karlstad.

Duse Udde Camping, Värmland

Duse Udde Camping i Säffle är en fiske-, fritids- och en familjeanläggning. Duse erbjuder en lugn, naturskön camping med utsikt över fantastiskt vackra Vänern.

DVVJ, Dal- Västra Värmlands Järnväg

DVVJ, Dal- Västra Värmlands Järnväg eller som den också kallas De Vackra Vyernas Järnväg. Järnvägen som är 96 km lång sträcker sig från Mellerud i söder genom Dalslands och Värmlands vackra och skiftande natur till Årjäng i norr. Långa sträckor går längs kanten av Dalslands kanal och andra vackra vattendrag. Mellan Bengtsfors och Årjäng kan du trampa dressin.

Eda kommun

Eda kommun är belägen i västra Värmland och ligger vid den svensk-norska gränsen. Kommunen har en väl utvecklad gränshandel. Centralort är Charlottenberg. Invånare: ca 8600.

Sida:  1  2  3  4  5
Powered by Business Directory for Wordpress