Systembolaget ökar sin gränshandel mot Norge

Systembolagets gränshandel har under 2011 ökat något mot Norge.

Systembolagets gränshandel har under 2011 ökat något mot Norge.

Systembolagets gränshandel har under 2011 ökat något mot Norge, men minskat mot Danmark och Finland. Butiker som gränsar mot Norge ökade sin försäljning med 0,6 procent jämfört med 2010. Butiker nära Danmark minskade med 1,1 procent och gränshandeln mot Finland minskade med 4 procent.
Försäljning totalt i Sverige 2011:
Antal liter som såldes: 458 270 000 liter
Antal liter öl som såldes: 227 092 000 liter

Strömstad får ny butik på Oslovägen i Strömstad.

Systembolagets butik på Oslovägen 44 i Strömstad flyttar till nya lokaler i Eurocash nya bygge vid Oslovägens handelsområde.

– Mycket spännande. Butiks- och lagerytan blir ungefär dubbelt så stor som på 44-an. Nu har vi lite för lite plats i förhållande till försäljningen, säger Alexander Johansson, butikschef Oslovägen 44 i Strömstad, till Strömstads Tidning.

Systembolaget inviger ny butik på Överby köpcenter.

Onsdag den 2 november klockan 10.00 invigdes den nya systembutiken i Trollhättan. Butiken ligger på Överby köpcenter som är en självbetjäningsbutik enligt Systembolagets nya butikskoncept.

Lättare att köpa lokalt producerade drycker på Systembolaget.

Det ska bli lättare att köpa lokalt producerade viner, öl, cider och spritdrycker via Systembolaget i hela landet. Denna förbättrade service kommer att erbjudas kunder i hela landet från januari 2012.

– Intresset och efterfrågan på lokalt och småskaligt tillverkade alkoholdrycker har ökat kraftigt de senaste åren, precis som för livsmedel. Försäljningen av dessa drycker har fördubblats de två senaste åren. Därför är det naturligt att vi nu erbjuder kunder i hela landet en förbättrad service för dessa produkter, säger Systembolagets VD Magdalena Gerger.

Systembolaget erbjuder nya tjänster och utreder hemleverans.

Den hemleverans Systembolaget utreder innebär leverans några dagar efter beställning. Betalning sker i samband med beställning på webben. Exakt när detta kommer att erbjudas är i nuläget inte beslutat.

– Vi utreder nu möjligheten att kunna erbjuda hemleverans, då mot en extra kostnad och ett par dagars leveranstid, fortsätter Magdalena Gerger.

Systembolaget har rekordförsäljning mot Vinmonopolet i Norge.

– Totalt selger 40 systembolag langs norskegrensen alkohol tilsvarende ti prosent av hele årsomsetningen til Vinmonopolet i Norge, opplyser generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinleverandørenes forening, enligt E24.no

Källa: Systembolaget